...

 

 

 

Ce este pielea?
Pielea este cel mai autentic, durabil și unic material, cu care se pot realiza o mulțime de lucuri cum ar fi: îmbrăcăminte, accesorii ori tapițeria obiectelor de mobilier.
Este un material non-stadard, natural, versatil și durabil.
Produsele noastre sunt confecționate din piele de calitate superioară, premium, tăbăcită vegetal.

Ce înseamnă piele tăbăcită vegetal?

Acest tip de piele se obține cu măiestrie prin cea mai veche tehnică de prelucrare, fiind folosită de cel puțin 4000 de ani. Procesul este unul lung și artizanal, care durează până la două luni.
Denumirea de “tăbăcire vegetală” se datorează folosirii tainurilor obținute din plante precum quebracho, păstăi de Tara, frunze de măslin, rădăcini de rubarbă sau mimosa, dar și scoarță de stejar sau molid. Metoda are la bază scufudarea materialului brut în bazine cu diferite substanțe tanante, alese în funcție de natura pieii ce urmează a fi prelucrate.
Produsul rezultat în urma acestui process este o piele mai groasă, cu o rigiditate specifică, un luciu aparte și un miros deosebit pe care, în popor, îl asociem cu zicala “piele naturală”, caracteristici ce determină calitatea premium a pielii.
Tăbăcirea vegetală este un procedeu complex și dificil, care se practică din ce în ce mai puțin, de aceea această piele premium are un preț mai mare și implicit, produsele realizate din piele tăbăcită vegetal vor costa mai mult. Se folosește pentru articolele de lux, bespoke.

Ce este tăbăcirea cu crom?

Tăbăcirea cu crom este un procedeu chimic, fiind cea mai comună metodă de tăbăcire a pielii. Se realizează cu ajutorul tehnologiei moderne prin folosirea unor minerale numite săruri de crom.
Majoritatea articolelor pe care le vedem pe piață sunt tăbăcite chimic cu crom, mai exact 90% dintre acestea.
Pielea prelucrată astfel este mai felxibilă și mai moale, dar totuși durabilă. Se folosește în general în fabrici pentru producția articolelor în serie.

Dorim să ducem meșteșugul la rang de artă, așadar toate produsele Marks Leather Goods sunt realizate cu rigurozitate, respectând tehnicile de pielărie autentice, manuale, din cea mai calitativă piele tăbăcită vegetal, pe care o importăm de la tăbăcării de renume din Italia.

Despre “patină”
Atunci când spunem “patină” în industria pielii, ne referim la pelicula formată pe partea superioară a pielii, datorată interacțiunii mâinilor umane. (uleiurile degetelor se absorb în piele)
De îndată ce începi să folosești un produs din piele, patina începe să se formeze și conferă acel aspect vintage, o dată cu trecerea timpului. Unele piei formează o patină mai frumoasă decât altele – cele tăbăcite vegetal fiind cele mai bune.

SFATURI de care să ții seamă !

  1. nu expune produsele din piele la lumina directă a soarelui sau la căldură
  2. păstrează produsul departe de umiditate
  3. curăță exteriorul cu o cârpă din microfibră
  4. nu umple exagerat produsul
  5. nu te așeza pe produs
  6. evita să ții produsul în buzunare în care sunt obiecte care pot provoca zgârieturi (ex: chei)
  7. poți folosi un balsam pentru piele o dată la 10 luni, dacă este necesar ; recomandăm produse naturale precum ceara de albine

TOP

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.